برای انتقال تصاویر دوربین مداربسته، راه های مختلفی وجود دارد . یکی از پرسرعتترین روش های انتقال تصویر، استفاده از فیبرهای نوری است . در هر فیبر نوری تعدادی رشته بسیار نازک شیشه ای شبیه به موی انسان است. غالباً این الیاف به طور چند دسته ای کنار هم قرار گرفتند و از آنها برای انتقال داده ها همراه با سیگنال های نوری استفاده می شود.
از فیبر نوری به جز انتقال تصاویر و دیتا ها در امور شبکه های کامپیوتری و اینترنتی و مخابرات هم استفاده می کنند.ساختار کلی بافت فیبر نوری از سه قسمت هسته ، روکش و بافر رویه تشکیل شده که از هسته برای رد شدن سیگنال ها استفاده می شود،وظیفه ی روکشی (Cladding) که دور هسته را گرفته این است که نورمنعکس شده به هسته برگردد و بافر رویه (Buffer Coating) که کار آن محافظت فیبر در مقابل رطوبت و آسیب است.دو گروه فیبر های نوری به بازار عرضه می شود: فیبرهای تک حالته (Single-Mode) و فیبرهای چندحالته (Multi-Mode).تک حالته ها برای فرستادن یک سیگنال در هر فیبر استفاده می شود مثل تلفن.چند حالته هاجهت فرستادن چندین سیگنال در یک فیبر استفاده می شود مثل شبکه های کامپیوتری .
منتشر شدن و منتقل شدن نور از فیبر نوری معمولاً در یک خط مستقیم است ؛ برای عوض کردن جهت آن می توان از جسمی مثل آینه استفاده کرد.نور از مغزی یک کابل نوری می گذردکه در این حالت پوشش دور فیبر کار آینه را انجام می دهد و باعث پدیدار شدن انعکاس نور در کل مسیر فیبر می شود،پس نور بدون هیچ گونه انحرافی تا آخر مسیر مستقیم به راه خود ادامه می دهد.. یک فرستنده داده ها را تبدیل به کد میکند و یک گیرنده کد ها را رمز گشایی میکند و تبدیل به دیتا میکند.
برای اینکه سیگنال ها در طی مسافت دچار افت نشود مخصوصاً در مسافت های بالا تر از یک کیلومتر که معمولاً افت اتفاق می افتد در طول مسیر چند نوع تقویت کننده به نام تقویت کننده های لیزری استفاده می شو د.از مزایای فیبرهای نوری نسبت به سیم های مسی میتوان به این موارد اشاره کرد:
▪ ارزانتراست.
▪ باریکتر است.
▪ ظرفیت بیشتر برای انتقال حجم زیادی از دیتاها را دارد
▪ خطر اشتعال ندارند ،چون هیچ نوع جریان الکتریسیته ای از دورن آنها نمی گذرد.
▪ سبک بودن آن.
و ایرادهایی که دارد عبارتند از:
• برای شبکههای کوچک و معمولی گران قیمت است.
• بر خلاف نصب سیم های مسی برای نصب و استفاده از فیبر های نوری به متخصصان خبره و کارآمد نیاز است.
• برای قطع و وصل کردن فیبر های نوری نیاز به دقت خیلی زیادی است. چون اگر زاویه شکست نور تغییری کند انتقال دیتاها مشکل پیدا می کند.
• اگر فیبر داخل کابل زیادی خم شود ممکن است بشکند در این صورت کلاً کارایی خود را از دست می دهد، در صورتی که سیمهای مسی بسیار مقاوم هستند.